In dit boekwerkje gaat Wim Schipper nader in op de historie van zout.
Dit product is onmisbaar voor elk levend wezen maar we kunnen het niet zelf aanmaken.

De oudste bekende verhalen over zoutproductie komen uit China, vervolgens bespreken we de handel dwars door de Sahara, steken de Middellandse Zee over en behandelen de zoutproductie in Frankrijk en Duitsland.

In hoofdstuk twee wordt de vroegere productie van zout in Nederland besproken zoals in Zuidwest-Nederland, later importeerden we zout vanuit het eiland Bonaire.

Wanneer zout ontdekt wordt in de ondergrond van ons eigen land, met name in Oost- en Noord-Nederland, hebben we voldoende zout voor de inwoners van Nederland en daarbuiten.
In hoofdstuk drie bekijken we de weg die dat zout heeft afgelegd om in de Nederlandse ondergrond terecht te komen.

De wetenschap noemt dat de continentendrift ofwel de Platentektoniek. Hoofdstuk vier is geheel gewijd aan de moderne zoutvoorziening in ons land en de volgende twee hoofdstukken gaan over verzilting in Nederland en wereldwijd.

Een buitengewoon interessant en goed leesbaar boekje.

Prijs donateurs € 12,50, niet donateurs € 13,75.

Voor het bestellen van het boek stuurt u een mailtje naar