Bevrijdingsfietstocht op 13 mei naar Kamp Amersfoort gaat niet door.
 
Aanvankelijk zou op 10 en 13 mei een informatieve fietstocht plaatsvinden langs de WO2 barakken kampen van de Doornseweg onder leiding van Johan de Kruijff.
Donderdag 10 mei is inmiddels volgeboekt. Omdat het gidsen bij deze tocht toch behoorlijk inspannend is en er voor 13 mei geen “hulp”-gids beschikbaar is, hebben we moeten besluiten om de tocht van 13 mei te schrappen. Diegenen die zich hebben aangemeld zullen hierover bericht ontvangen.
Voor alle duidelijkheid: de tocht op 10 mei gaat dus wel door!
 
Informatie fietstocht 10 mei.
 
Eindpunt van de fietstocht is Kamp Amersfoort. Op 10 mei in 1945  werden de Duitse troepen ontwapend langs de Doornseweg (wapens), in den Treek(personen) en op de Leusderheide (rollend materieel).
 
U bent welkom vanaf half 10 in de Oudheidkamer in het Cultuurhuis. Hier drinken we eerst koffie. Iedereen krijgt een knapzak met wat lekkers en een flesje drinken mee voor onderweg. We starten de fietstocht om 10 uur vanaf de achteringang van het Cultuurhuis. U moet wel zelf voor uw lunchpakket zorgen. Langs de route geeft de gids op meerdere plaatsen informatie.
 
We rijden langs het Henschotermeer, daarna via Quatre Bras naar barakkenkamp Heihuis, vandaar rijden we langs de Doornseweg naar kamp Waterloo. Vervolgens rijden we via de schietbanen op de Leusderhei en het schijvenloodscomplex naar kamp Amsvorde en steken we over naar Kamp Amersfoort.
 
We worden daar door gidsen rondgeleid langs de bijzonderheden van dit concentratiekamp. Tenslotte bezoeken we het prachtige nieuwe museum van Nationaal Museum Kamp Amersfoort. Het is aan een ieder hoeveel tijd men daar wil zijn om vervolgens  op eigen gelegenheid terug naar huis te fietsen.

Inschrijven voor  dorpswandelingen op 11 en 25 mei

Op 11 en 25 mei zullen er weer dorpswandelingen plaatsvinden. In beide gevallen zal onder deskundige leiding van gidsen informatie over delen van Woudenberg worden gegeven.

Op 11 mei zal een westelijk route gelopen worden onder leiding van Conny Geijtenbeek. Op 25 mei een oostelijke route onder leiding van Janny Goemaat.
De wandelingen starten en eindigen bij het Cultuurhuis in Woudenberg en duren ongeveer twee uur.
 
De start van de wandelingen is om 9.00 uur bij de achteringang van het Cultuurhuis (en niet om 13.00 uur zoals in het Mededelingenblad stond vermeld). Per wandeling kunnen maximaal 10 personen mee, dus wees er snel bij met het aanmelden. De kosten bedragen € 5,– per persoon. Na afloop kan men in de Oudheidkamer napraten onder het genot van een kopje koffie. Ook kan men dan nog foto’s bekijken en de tentoonstelling in de Oudheidkamer.
Aanmelden voor beide wandelingen via Conny Geijtenbeek: of telefonisch bij Conny: .

De westelijke route komt onder andere langs het Hanerik, een rijtje woningen dat vroeger in de Schoolstraat stond.
De oostelijke route voert onder andere over Ekris. Hier de situatie rond 1960 vanaf de hoek met de Stationsweg.